logo cv автобиография.нет

Безплатни съвети за попълване на автобиография за работа.

Безплатни бланки за CV за работа. Европейски формат за CV.
Автобиография.НЕТ


Как да напишем перфектното CV?

За да се направи интригуваща автобиография, е необходимо първо да сме наясно какво я различава от баналните такива. В следващите няколко абзаца ще опишем четирите основни черти, които ще накарат вашето CV да изпъкне пред останалите. Те са от съществено значение, ако желаете да направите добро първо впечатление на новия си шеф.

Например след като вече сте написали своите лични данни, образование, стаж и контакти, е време да посочите в своята автобиография уменията, интересите и препоръките, които имате.1. Перфектната автобиография промотира вашите успехи. Тя има за цел да представи на работодателя най-важните ви качества и умения. CV-то трябва да фокусира вниманието върху това, което сте постигнали при старите си шефове. То не е място, където може да има отрицателна информация или настроение. Необходимо е да опишете внимателно задачите, които сте изпълнявали, начина на работа, ползите от нея и т.н. Грешка е обаче да се използва изразът "Аз бях отговорен за..." Накратко вие трябва да се представите като лице, което с радост е изпълнявало задачата, а не като някой, който само е запълвал бройката на работното място.

2. Перфектното CV казва истината. То трябва да е точно и откровено. Нужно е автобиографията да ви представи в положителна светлина, за да се харесате на този, който я чете, това обаче не означава да си измисляте. Работодателите са наясно, че голяма част от кандидати вмъкват в своите CV-та фалшиви или неточни факти и цифри. В резултат на това те са по-внимателни и често правят проверка на данните, които са поместени.

3. В перфектното CV няма грешки. То в никакъв случай не бива да съдържа граматически, правописни или печатни недоразумения. Необходимо е да бъде точно, вярно и внимателно редактирано.

4. Перфектното CV е ясно и пълно, но в същото време и кратко. При прочитането от работодателя автобиографията трябва да даде цялата информация, която е нужна, за да се разбере защо вие сте идеалният кандидат. Забравете за всички неточни факти и неуместна информация. Употребявайте кратки и ясни изречения. Жаргонът е абсолютно недопустим. Изтрийте скучните параграфи. Преди да изпратите автобиографията, е добре да се посъветвате с приятел, който да ви даде обективна оценка за нея.