logo cv автобиография.нет

Безплатни съвети за попълване на автобиография за работа.

Безплатни бланки за CV за работа. Европейски формат за CV.
Автобиография.НЕТ


Автобиография (CV) за работещи майки

На всеки му е ясно, че когато една жена е била известно време по майчинство, и трябва да започне от нулата в търсенето на нова работа, това трябва да стане по същия начин, както и при останалите кандидати. Лошото е, че някои жени обаче считат, че като са били толкова време у дома и са се грижили за детето, или са получили някакви свръх сили или точно обратното – за нищо не стават. Това не е така и в двата случая. Затова трябва да спазвате някои условия при писането на Вашата автобиография, така че работодателя да се спре именно на вас. Преди всичко не мислете за неуспеха и не си мислете, че като сте майка, не можете да се справите.

Правило номер едно: съставете няколко екземпляра на вашата автобиография. Също така не би било правилно да използвате стандартните хронологични автобиографии (CV), където се започва най-напред с хронологично описание на трудовия опит, след това хронологично представяне на образование и в края – някои качества, умения, сертификати.

По-добре за вас би било да наблегнете на функционалния формат на документа. Това, което характеризира този вид автобиографии е, че тук трябва да опишете ваши конкретни сили страни, които биха били полезни за позицията, за която кандидатствате. Подчертайте познанията си, своя опит в ежедневието ако трябва, това, което сте направили на своето последно работно място и др.

Например, може след като напишете задължителните данни за име, дата на раждане, телефон, да направите един списък на вашите силни страни, отделени с булети.

 

  • Организираност. Аз и всички мои познати биха потвърдили, че съм организиран човек, който бързо прави план за изпълнението на своите задачи за деня. Гъвкава и експедитивна съм и не оставям днешната работа за утре.
  • Усет към детайлите. В работата и ежедневието си , аз винаги обръщам специално внимание на детайлите, защото смятам, че именно те са тези, които карат работата да върви безпроблемно и гладко напред.
  • Отговорност. Аз съм човек със завишена отговорност към нещата, с които пряко се занимавам.

И още такива неща, които ви дойдат на ум. Но никога не използвайте готови текстове, ако те не съвпадат с това, което вие сте смаата, както и не отговарят на изискванията за самата длъжност.

Финал на автобиографията (cv)

В края на автобиографията споменете всичко останало, отново в стегнат вид – шофьорска книжка, чужди езици и т.н. – според изискванията на длъжността. Не пишете излишни неща.